Nieuws & verhalen 14/06/2024

“Er wordt ook rekening gehouden met je leven naast het werk" - Sofie

Dicht bij de klanten én de medewerkers staan. Dat probeert teamverantwoordelijke Sofie Vanhaverbeke dag na dag in de praktijk om te zetten in het kantoor Bofisc Ardooie. Als rechterhand van bestuurder Brecht Vanderper, staat ze samen met hem in voor de goede werking van hun team en – zeer belangrijk voor Sofie – het behoud van de eigenheid van het kantoor. Die eigenheid in combinatie met de expertise en de kracht van een groep, zorgt voor een enorme meerwaarde. Zowel voor klanten als voor medewerkers.

Impakt 20230914 54

Leiden en opleiden

“Ik werk sinds 2012 bij Bofisc Ardooie. Sedert 2014 werd ik teamverantwoordelijke voor een team van 4 collega's. Ondertussen ben ik teamverantwoordelijke voor gans het kantoor. Dat betekent dat ik Brechts rechterhand ben en hem help om het kantoor te leiden en de collega’s op te leiden. Bij vragen kunnen ze naar mij komen. Ook bij moeilijkere dossiers kunnen ze bij mij terecht, zonder dat ze telkens naar Brecht moeten. Wekelijks houden Brecht en ik een vergadering met elke dossierbeheerder. Zo zijn we op de hoogte van elk dossier, kunnen we ideeën uitwisselen, brainstormen..."

Tijd voor dossiers

“Elk dag is anders. Mijn job is heel gevarieerd en plannen is niet altijd makkelijk. Op dinsdag en donderdag zetten we telkens een halve dag vast voor de wekelijkse vergadering met de dossierbeheerders. Dat zorgt ervoor dat de communicatie gestructureerd verloopt. De dossierbeheerders weten dat Brecht en ikzelf op dat moment beschikbaar zijn en tijd hebben om op hun vragen te antwoorden en samen de dossiers te overlopen.”

Vinger aan de pols

“Naast mijn functie als teamverantwoordelijke heb ik ook nog mijn eigen dossiers. Zo houd ik de vinger aan de pols, ken ik de software... Het is belangrijk dat je zelf nog in de praktijk staat als je de collega’s wil helpen, adviseren en sturen. Ook het klantencontact bevalt me. Vooral de opstart van nieuwe dossiers vind ik heel interessant, het feit dat je mensen kan begeleiden naar het zelfstandig zijn en de verdere stappen die ze moeten zetten. Het feit van zowel klanten als collega’s te helpen groeien, geeft me enorm veel voldoening.”

Eigenheid

“Deel uitmaken van een groep als Bofisc biedt absoluut een grote meerwaarde, maar ik ben wel blij dat elk kantoor zijn eigenheid heeft. We zijn een groep, maar we werken per vestiging, waardoor die huiselijke, familiale sfeer blijft. Je bent geen anoniem nummer. Het voordeel van het grotere geheel is dat je bv. een juridische dienst hebt waar je terecht kan voor heel specifieke vragen. Zij geven ondersteuning en back-up waardoor wij als kantoor sterker in onze schoenen staan. Door vragen te kunnen doorsturen naar specialisten, leren we zelf ook heel veel bij.”

Impakt 20230914 142

In balans

“In balans betekent voor mij dat erover gewaakt wordt dat iedereen een gezonde work-lifebalance heeft. Wat niet wegneemt dat het soms heel druk kan zijn. Dat is ook het voordeel van een groep: als er eens iemand uitvalt door ziekte of een zwangerschap, dan kunnen die dossiers over de andere collega’s verdeeld worden. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat we met voldoende personeel zijn zodat we tijd hebben om nieuwe collega’s op te leiden.”

Waarom bij Bofisc werken?

“Bij Bofisc wordt er rekening gehouden met het werk maar ook met je leven naast het werk. Je wordt geapprecieerd voor wat je doet en er zijn echte doorgroeimogelijkheden. Er worden heel veel kansen gegeven, aan jou om ze te grijpen. Er is ook een grote luisterbereidheid. Als je bv. maar één aspect wil doen en niet de ambitie hebt om door te groeien, dan kan dat ook. Er wordt gekeken naar wat jij wil en in de mate van het mogelijke wordt daar rekening mee gehouden. Zeker voor starters is het een troef dat je hier in nauw contact staat met de klanten. Je kan een band opbouwen met hen en bent geen doorgeefluik tussen de baas en de klanten.”

Sofie Vanhaverbeke - Teamverantwoordelijke Bofisc Ardooie

Vacatures

Ook zin gekregen om aan de slag te gaan bij Bofisc? Bekijk zeker onze vacatures!