Overname begeleiding

Je wil je groei consolideren door een bedrijf over te nemen? Of het moment is aangebroken om je levenswerk over te laten? In beide gevallen begeleiden we je en zorgen we voor een ‘perfect match’ waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Working team Laptop

Perfect match

Weldoordachte stap

Je wil de groei van je bedrijf consolideren door een conculega over te nemen? Of dankzij een overname kan je nieuwe producten en diensten aanbieden en nieuwe markten aanboren? Of misschien zit je aan de andere kant van het verhaal en heb je de kans je levenswerk over te laten? Beide situaties zijn een mijlpaal in je leven als ondernemer. Bofisc begeleidt je zodat je die stap weldoordacht kan zetten, van bij de analyse tot de uiteindelijke finalisatie van de deal.

Of je nu een bedrijf wil kopen of verkopen, in beide gevallen wil je een faire prijs. Een grondige analyse en een correcte waardering van het bedrijf dat je wil overnemen of overlaten zijn dan ook een must.

Los daarvan moet er ook een klik zijn tussen kandidaat-koper en kandidaat-verkoper. Zeker als je weet dat er vaak nog een overgangsperiode is waarin beide partijen zullen moeten kunnen samenwerken. Bij Bofisc nemen we die rol van matchmaker graag op en begeleiden we je in je zoektocht naar een geschikte overlater of overnemer en tijdens de onderhandelingen. Ons doel: mensen samenbrengen en een deal sluiten waarbij iedereen tevreden is.

Zowel voor overlater als voor overnemer

  • Wil je je zaak overlaten? We begeleiden je vanaf het verkoopklaar maken van jouw onderneming tot en met de finalisatie van de verkoop. Met respect voor je wensen en een realistische inschatting van wat je mag verwachten.
  • Heb je je zinnen gezet op een bedrijf dat je wil overnemen? Onze adviseurs analyseren voor jou de markt, doen de nodige ‘due diligence’ en juridische checks zodat we een zo correct mogelijke deal verwezenlijken.