Successie planning

Niet uitstellen tot morgen wat je vandaag kan doen. Dat is niet alleen een wijze levenshouding, het is ook de juiste ingesteldheid om vandaag zeker te zijn van een zorgeloze toekomst voor jezelf en je geliefden.

Bofisc6

Huisje, boompje, successie

Je toekomst start vandaag

Je successieplanning uitstellen tot je (bijna) met pensioen bent? Da’s geen goed idee. Veel mensen denken dat successieplanning iets voor later is, maar niets is minder waar. Zodra je gaat samenwonen of in het huwelijksbootje stapt, is het belangrijk stil te staan bij je gezinssituatie. Maar ook bij de gevolgen van jullie nieuwe situatie op de financiële middelen en het vermogen van beide partners. Klinkt niet romantisch? Klopt, maar in deze complexe materie die bovendien regelmatig verandert, is een goed begeleid man (of vrouw) er twee waard. Reken dus op het deskundig advies van onze professionals die hier dagdagelijks mee bezig zijn.

Het is duidelijk: je successieplanning begint niet wanneer je grijs en wijs bent en aan afbouwen denkt. Met je partner gaan samenwonen, samen een huis kopen of trouwen zijn gebeurtenissen waarbij jullie respectievelijke situaties veranderen. Is er een beding van aanwas of tontine voorzien? Hebben jullie een huwelijkscontract afgesloten en welk huwelijksvermogensstelsel hebben jullie gekozen? Allemaal vragen die successie-gerelateerd zijn en die een impact hebben op je vermogen. Is je kapitaal veilig? Is je partner voldoende beschermd indien jou iets overkomt.

Om je helemaal te ontzorgen, brengt je Bofisc-adviseur je vermogen in kaart en luistert naar je wensen. Op basis van die analyse zoeken we vervolgens een formule die zo dicht mogelijk aanleunt bij jouw persoonlijkheid. Zodat jij en je naasten de toekomst zorgeloos tegemoet kunnen zien.